
Vino i čokolada, savršen par: 6 kombinacija koje morate probati i iskusiti savršenu harmoniju okusa

Vino i čokolada dvije su stvari vjerojatno najvažnije za ljudsku egzistenciju
Dakle, što se dogodi kad kombinirate vino i čokoladu? Magija, eto to se dogodi. Mi smo za vas pronašle koja je točno vina najbolje kombinirati s kojom vrstom čokolade, a ima li boljeg vremena za ovu rajsku kombinaciju od praznika koji nam se približavaju?
Fini chardonnay fantastično se slaže s bijelom čokoladom ili jagodama umočenima u mliječnu čokoladu. Savršeno se nadopunjuju i u vašim ustima napraviti će pravu harmoniju okusa.
Uz Pinot Noir ide bilo kakva kombinacija čokolade i kikirikija, a najednostavniji način da to postignete je da uz bocu vina kupiše i čokoladicu Snickers. Slanoća kikirikija odlično nadopunjuje bogati okus Pinota.
Puni okus tamne čokolade naglašava Shiraz koji je poznat po svom smokey okusu. Za dodatnu uživanciju nabavite si tamnu čokoladu s bademima.
Osvježavajuće slatkasto vino posebno je fino u kombinaciji sa čokoladnim pralinama, najbolje su one od mliječne čokolade.
Jedna od najpopularnijih sorti vina na svijetu odlično se slaže s tamnom čokoladom, a maline u ovom slučaju pružaju nužnu kiselost i reskost.
Ova kombinacija topit će vam se u ustima. Hersheys savršeno nadopunjuje poznato crno vino.













