UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU! /

Njoki od bundeve s bosiljkom i parmezanom

Bundeva je premalo cijenjeni plod za koji znanost sve učestalije dokazuje da nam, od kore do sjemenke, osigurava brojne zdravstvene dobrobiti.

VOYO logo
VOYO logo

Njoki od bundeve s bosiljkom i parmezanom su vrlo ukusni i izdašni. Prelijte ih s malo maslinova ulja, pospite sjeckanim bosiljkom i parmezanom. Jedite polako kako biste uživati u svakom zalogaju...

Sastojci:

1 kg pečene i ohlađene bundeve 500 g brašna 2 cijela jaja svježi bosilljak maslinovo ulje sol, papar, parmezan

Priprema :

1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Bundevu narežite na kriške i pecite oko sat vremena. Kriške ohladite, pa s njih maknite stvorenu koricu i odvojite narančasto meso. Od njega napravite pire.

2. Dodajte jaja, posolite, dodajte par sitno nasjeckanih listića svježeg bosiljka i brašno. Sve dobro izmješajte, po potrebi dodajte brašno pa zamijesite izdašno, meko tijesto.

3. Napravite njoke. U međuvremenu zakuhajte vodu, posolite ju i kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom.

4. Vruće njoke prelijte zagrijanim maslinovim uljem ili ih na njemu prepecite. Dodajte još listića svježeg bosiljka i pospite svježe naribanim parmezanom.

Više recepata pročitajte u specijalu Tjedan bundeve!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali