SLATKA I GUSTA /

Zaželjeli ste se vruće čokolade? Uz ovaj recept uživat ćete u bogatom okusu

Postoji mnogo recepata za vruću čokoladu, ali ovaj će mnogima omogućiti da uživaju u zaista ukusnoj verziji tog omiljenog zimskog napitka

VOYO logo
VOYO logo

Kad temperature padnu i dani postanu kraći, malo što može zagrijati tijelo i dušu kao šalica bogate, kremaste vruće čokolade. Ovaj topli napitak savršeno je rješenje za hladne zimske večeri, a osim što donosi ugodu, može biti pravi užitak za sve ljubitelje čokolade.

Bilo da je pijete uz dobru knjigu ili u društvu prijatelja, ovaj napitak uvijek donosi osjećaj topline, a možete ga napraviti u udobnosti svog doma, koristeći pomno odabrane sastojke i tehniku koja garantira savršen rezultat.

Recept za ukusnu vruću čokoladu

Za razliku od instant varijanti, ova vruća čokolada koristi pravu tamnu čokoladu visokog postotka kakaa, što joj daje bogat i intenzivan okus. Kombinacija punomasnog mlijeka i vrhnja stvara svilenkastu teksturu, dok pažljivo odmjereni dodatci poput vanilije i prstohvata soli dodatno naglašavaju čokoladne note.

Sastojci:

500 ml punomasnog mlijeka

100 ml slatkog vrhnja

100 g kvalitetne tamne čokolade (70 posto kakaa ili slična)

2 žlice kakaa u prahu

2-3 žlice smeđeg šećera (po ukusu)

1/2 žličice ekstrakta vanilije

Prstohvat morske soli

Domaći šlag

Mini marshmallows

Naribana čokolada

Cimet u prahu

Priprema:

U većem loncu zagrijte mlijeko i vrhnje na srednjoj vatri. Nemojte dozvoliti da proključa - idealna temperatura je kad se na površini počnu stvarati mali mjehurići.

U međuvremenu nasjeckajte čokoladu na sitne komadiće kako bi se lakše otopila.

Kad je mliječna smjesa topla, dodajte kakao u prahu i smeđi šećer. Pažljivo miješajte pjenjačom dok se sastojci potpuno ne sjedine.

Smanjite vatru na minimum i dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa ne postane glatka i sjajna.

Maknite s vatre, dodajte ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Dobro promiješajte.

Za savršen rezultat koristite čokoladu s minimalno 70 posto kakaa za najbolji okus i nikad nemojte dopustiti da mješavina proključa jer to može rezultirati grudastom teksturom. Za ekstra kremasti rezultat, pri kraju pripreme možete koristiti štapni mikser. Servirajte odmah dok je vruće, u prethodno zagrijane šalice, piše Delish.

POGLEDAJTE VIDEO: Čokolada, voćni jogurt, detetrdžent... Pakiranja sve manja, cijene sve više: 'Mislite da je veliko, unutra malo; Otimači!'

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali