Kuhinja i recepti /

Tikvice u vinu s pinjolima i sirom

Pinjoli su plodovi borova roda Pinus, čiji se krupniji primjerci upotrebljavaju kao hrana i kao začin.

VOYO logo
VOYO logo

Priprema:

Luk nasjeckajte na tanke rezance i zgnječite češnjak. Operite pa uzdužno narežite tikvice, a oguljene rajčice narežite na kockice.

Na žlici zagrijanog ulja prepržite, a zatim dodajte rajčice, češnjak, šećer i lovor.

Kad se poprži, ulijte vino pa pirjajte dok ne ispari tekućina. Dodajte tikvice, kečap, limunov sok i ostatak ulja.

Posolite i popaprite. Kad provri, smanjite temperaturu i pirjajte još 25 minuta.

Prije posluživanja pospite pinjolima, naribanim sirom i nasjeckanim peršinom, a smjesom možete puniti izdubljenu rajčicu, papriku ili tikvicu.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali