
Tikvice u vinu s pinjolima i sirom

Pinjoli su plodovi borova roda Pinus, čiji se krupniji primjerci upotrebljavaju kao hrana i kao začin.
Sastojci: 1 kg tikvica 25 dag luka 3 rajčice 10 dag pinjola 15 dag sira gaude 8 peršinovih grančica 2 limuna 3 češnja češnjaka 1 žlica šećera 1 žlica kečapa 1 lovorov list 0,5 dl suhog bijelog vina 4 žlice maslinova ulja sol i papar
Priprema: Luk nasjeckajte na tanke rezance i zgnječite češnjak. Operite pa uzdužno narežite tikvice, a oguljene rajčice narežite na kockice.
Na žlici zagrijanog ulja prepržite, a zatim dodajte rajčice, češnjak, šećer i lovor. Kad se poprži, ulijte vino pa pirjajte dok ne ispari tekućina. Dodajte tikvice, kečap, limunov sok i ostatak ulja.
Posolite i popaprite. Kad provri, smanjite temperaturu i pirjajte još 25 minuta.
Prije posluživanja pospite pinjolima, naribanim sirom i nasjeckanim peršinom, a smjesom možete puniti izdubljenu rajčicu, papriku ili tikvicu.














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije
