Kuhinja i recepti /

Teletina i pečeni luk - jednostavno, a tako dobro!

Jelo koje predlažemo možete obogatiti i prilogom od krumpira, najbolje pireom, no mi vam ga predlažemo u jednostavnijoj varijanti uz koju treba poslužiti tek osvježavajuću salatu. Uživajte!

VOYO logo
VOYO logo

Priprema:

Meso posolite i popaprite, uvaljajte u fino mljeveni lan i kratko zapecite sa svih strana na vrelom ulju. Izvadite ga i stavite u drugu posudu.

Na istom ulju na kojem ste pržili meso, prepržite 30 dag luka i ostalo povrće s popisa. Vratite meso i postavite ga na povrće. Sve zalijte vinom, stišajte vatru i dodajte rajčice i začine. Pustite sve da lagano krčka dok meso ne omekša.

Četiri glavice luke očistite, posolite i zapecite u pećnici, na 200 stupnja Celzijeva oko 30 minuta. Poslužite uz teletinu.

Salatu kojom ćete 'obogatiti' ovaj obrok izaberite prema vlastitom ukusu, no predlažemo da birate sezonsko povrće.

Dobar tek!

Vezani članci:

arti-201106130653006 arti-201106140605006

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali