
Suhi buncek sa zeljem i krumpirom

S dolaskom hladnijih dana mnogi imaju potrebu za 'težom' i konkretnijom hranom. Donosimo vam recept za ručak koji će vas ugrijati i razveseliti, a njegova priprema vas neće umoriti.
Suhi buncek operite i stavite kuhati u lonac. Kad voda zakipi, izlijte je i stavite drugu vodu. Dodajte korjenasto povće: mrkvu, peršin, celer.
Lonac poklopite, ali ne posve, i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol do sat i 45 minuta.
Kada je buncek kuhan, nemojte ga vaditi iz vode već ga ostavite u loncu sve do posluživanja kako se meso ne bi osušilo.
Dok se buncek kuha u drugoj vodi, možete pripremite zelje i krumpir.
Glavicu luka izrežite na sitno i prepržite na ulju s malo mljevene slatke paprike. Dodajte oprano i narezano zelje. Malo ga pošećerite i poparite. Poklopite i pirjajte. Povremeno podlijte vodom u kojoj se kuha buncek. Nakon 45 minuta zelje je gotovo.
Krumpir ogulite i narežite na kockice. Stavite kuhati u slanu i hladnu vodu. Kuhajte ga oko pola sata, a potom ocijedite.
Kada je sve gotovo, buncek izvadite iz vode, malo ga ocijedite, izvadite mu kosti i narežite na šnite.
Krumpir i zelje možete pomiješati, a možete poslužiti i odvojeno.
Izvor: Coolinarka.com




![[KVIZ] Koliko znaš o seriji 'Dinastija'?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/05/1297419/H-cbffcc62-093a-4b8a-b16b-12f028232329-550.webp?1749111592)













