
Ovako ćete najbolje sačuvati svoje začinsko bilje

Začinsko bilje koje ste tijekom ljeta uzgajali u teglama, sada možete osušiti ili zamrznuti kako biste ga mogli koristiti tijekom zime.
Biljke berite tijekom sunčanog dana, ali ne rano ujutro da ne bi bilo vlažno od rose. Beru se najljepši listovi. Grančice se vežu u buketiće i objese da naopako vise na propuhu ili mjestu gdje struji zrak. Ne ostavljajte ih na suncu jer začine mora osušiti zrak.
Bosiljak
Suši se na propuhu, ali možete ga staviti i u ocat i tako dobiti posebni okus. Može se osušiti i u pećnici, tako što se razdvojeni snopovi stave na tanjur.
Lovorov list
Listove treba odvojeno sušiti, a potom ih najbolje staviti u papirnatu vrećicu. Odlično se suši u pećnici, na najnižoj temperaturi. Stavlja se u već blago zagrijanu pećnicu.
Vlasac
Najbolje ga je sitno isjeckati i zamrznuti u posudi za led, a potom vaditi kockice prema potrebi. Može se i osušiti, ali će tako imati blaži miris i okus.
Peršin
Sušite buketiće na propuhu.
Menta
Neće izgubiti miris i okus ako se suši u pećnici ili mikrovalki oko dvije minute.
Ružmarin
Suši se u buketiću, kao i majoran i limunska trava.
Origano
Njega možete sušiti na sve načine.
Majčina dušica
Najbolje ju je sušiti u buketiću, ali je odlično i ukoliko je stavi u maslinovo ulje kome će dati poseban okus.
Kopar
Najbolje je zamrznuti ga jer je najzgodnije vaditi kockice i stavljati u preljeve i ostala jela.













