
Špageti s rajčicom i bosiljkom: Ovaj recept obožavala je Audrey Hepburn, a i vas bi mogao oduševiti

Ovaj recept za špagete koji je obožavala poznata glumica prilično je jednostavan
Audrey Hepburn svi znamo kao prekrasnu i elegantnu damu, odličnu glumicu i plesačicu, ali jeste li znali da je Audrey bila dosta vješta i u kuhinji?
Njen je sin Sean Hepburn Ferrer u svojoj knjizi
A njeno su omiljeno jelo bili špageti s rajčicom i toliko ih je obožavala da ih je pripremala barem jednom tjedno.
Sigurne smo da ste sad prilično ogladnjeli i da želite isprobati njen prilično jednostavan recept, koji se nalazi u nastavku. Uživajte!
1 manji luk (narezati)
2 češnja češnjaka (narezati)
2 mrkve (sitno narezati)
2 stabljike celera (sitno narezati)
2 velike konzerve Roma rajčice
1 veći svežanj svježeg bosiljka
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 pakiranje špageta (od pola kile)
sol (po želji)
naribani parmezan (po želji)
U veći lonac stavite luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčice te dodajte maslinovo ulje. Zatim uzmite pola svežnja bosiljka i odvojite listove te ih dodajte u lonac. Umak ostavite da lagano krčka oko 45 minuta te pritom povremeno promiješajte (i usitnite rajčice).
Nakon 45 minuta, kada povrće omekša, ugasite štednjak i ostavite umak da odstoji 15-ak minuta.
Skuhajte špagete u vreloj vodi (u koju po želji dodajte sol). Zatim ih ocijedite.
Kušajte umak koji je odstajao i dodajte sol (po potrebi).
Servirajte špagete uz bogatu količinu umaka, na vrh naribajte parmezan i dodajte ostatak listića bosiljka. Dobar tek! :)


















