Kuhinja i recepti /

Jednostavno predjelo: Šljive i zapečena panceta jednostavno predjelo

Jednostavno predjelo koje možete poslužiti uz crno vino i masline. Umjesto pancete, možete odabrati pršut ili mesnatiju slaninu.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za jednostavno predjelo šljive i zapečena panceta:

20 suhih šljiva bez koštica 20 listova pancete, mesnate slanine ili pršuta drveni štapići ili čačkalice (količinu šljiva i pancete odaberite po broju gostiju)

Priprema jednostavnog predjela šljive i zapečena panceta:

Šljive namočite u hladnoj vodi cca 15 min, izvadite ih i obrišite.

Omotajte svaku šljivu tanko odrezanim listom pancete, pa ih nabodite na štapić ili čačkalicu.

Ukoliko ste se odlučili za drveni štapić, možete ih nabosti nekoliko, a na čačkalici je dovoljna jedna šljiva.

Stavite ih u zagrijanu pećnicu i pecite na 200 celzija dok se panceta ne zapeče.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali