U slast! /

Omiljeni bećarski dodatak jelima: Prava slavonska satrica ne radi se bez ovog sastojka

Slavonska satrica je svakako jedna od najjednostavnijih stvari koje možete pripremiti za doručak, večeru ili međuobrok

VOYO logo
VOYO logo

Omiljeni bećarski dodatak jelima definitivno je slavonska satrica. Radi se od svježeg kravljeg sira, vrhnja, mladog luka i nezaobilaznog sastojka svim slavonskim jelima - dimljene mljevene crvene paprike. Istražili smo kako se priprema i uz što se savršeno paše slavonska satrica.

Slavonska satrica recept

Postupak izrade satrice nije kompliciran, dapače, toliko je jednostavan da ga i djeca mogu raditi, naravno uz nadzor odraslih. Ovdje se zapravo ne radi toliko o pripremi koliko miješanju svih sastojaka zajedno. Jednom kad ju spremite možete ju jesti kroz narednih par dana.

Satrica se savršeno slaže kao namaz na kruh, ali i uz suhomesnate proizvode, kao i razna pečenja. Bećarcima omiljena užina svakako je šnita domaćeg kruha s kulenom i malo (ili puno) satrice. Mješavine sira i vrhnja možete naći već gotove u brojnim supermarketima, no ako želite raditi pravi tradicionalni recept, imamo upute.

Slavonska satrica sastojci:

1 vezica mladog luka

150 ml kiselog vrhnja

200 gr svježeg domaćeg sira

1 žličica nasjeckanog peršina

mljevena crvena paprika (po ukusu)

sol

Slavonska satrica priprema:

Svježi sir izdrobite ili dobro promiješajte da se razbiju grudice.

Mladi luk očistite i operite. Izrežite na kolutiće zajedno s listovima i malo posolite.

Nasjeckajte list peršina na sitno.

Sir, vrhnje, luk, peršin i sol sjednite i pospite malo crvene paprike po površini.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Uskrsna košarica nezamisliva je bez mladog luka, a ove godine ima ga u izobilju

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali