Kuhinja i recepti /

Jelo od kelja: Sarmice od kelja u soku od pirjanih rajčica

Može se i bez mesa uživati u izvrsnom jelu, a uz raznovrsne dodatke nećete ni primijetiti da ga nema. Kušajte jelo od kelja u kojem je neodoljivi kelj nadopunjen češnjakom, senfom i kaduljom.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za jelo od kelja:

10 listova kelja 35 dkg kruha od integralnog brašna 6 dkg tvrdog sira 2 jaja 1 glavica luka 1 režanj češnjaka 1 žlica senfa peršin listići kadulje 40 dkg malih rajčica iz konzerve ili pelato sol i papar

Priprema jela od kelja:

Kruhu odstranite koricu, očistite luk i češnjak pa ih usitnite.

Na malo ulja popržite luk, a kada dobije zlatnu boju dodajte rajčice ili usitnjeni pelato, posolite, popaprite i lagano kuhajte 5 minuta.

U mikseru pomiješajte kruh, češnjak, peršin, naribani sir, jaja, senf, malo soli i papra te žlicu ulja. Ako smjesa nakon miksanja bude suha, dodajte soka od rajčice dok ne nastane smjesa.

Listove kelja umočite u provrelu slanu vodu i odmah izvadite.

Raširite ih pa na njih rasporedite nadjev iz miksera, savijte kao sarmice i povežite ih kuhinjskim koncem.

Sarmice poslažite među pirjane rajčice i luk, zalijte s ostatkom soka iz konzerve i pirjajte 30 minuta.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali