Kuhinja i recepti /

Rižoto s bijelim vinom: Rižoto s telećim jetricama u bijelom vinu

Ne vole svi okus jetrica, ali ako ih lagano pirjate na luku i u bijelom vinu, okus koji će poprimiti zasigurno će privući i one koji nisu njihovi ljubitelji.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za rižoto s bijelim vinom: 1/2 telećih jetrica 20 dag riže 1 glavica luka malo soka od rajčice 3 dcl bijelog vina 1 češanj češnjaka ulje sol, papar

Priprema rižota s bijelim vinom: Usitnite luk i popržite ga na ulju dok ne dobije lijepu zlatnu boju, dodajte 3 žlice rajčice, narezanu jetricu, promiješajte, posolite i popaprite po ukusu.

Sve sastojke lagano pirjajte dolijevajući po malo bijelo vino dok jetrica ne omekša.

Za to vrijeme skuhajte rižu, ocijedite, malo posolite i dodajte češanj usitnjenog češnjaka.

Poslužite jetricu uz rižu, salatom i naribanim parmezanom.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali