
LOŠE NAVIKE /
Ovih osam stvari ne smijete držati pored štednjaka: 'Može biti opasno'
Riža spremljena na ovaj način neodoljivo podsjeća na secijalitet tuniške kuhinje, a dodatak grožđica i badema otkrit će vam novi i egzotičan okus riže.
Priprema riže sa slanutkom i bademom:
Slanutak je potrebno namočiti u vodu večer prije, pa ocijediti i spreman je za kuhanje.
Rajčicu stavite u kipuću vodu na cca 5 minuta kako bi ju mogli ogiliti, pa ju nasjeckajte na male kockice.
Rastopite maslac, dodajte luk i pirjajte 5 minuta, pa dodajte slanutak, juhu, grožđice i rajčicu, te pustite da sve prokuha.
Kada prokuha, dodajte rižu i miješajte dok tekućina ne ispari.
Posipajte malo šafrana, uklonite s vatre i pustite neka odstoji 5 minuta, pa dodajte kikiriki, bademe i sok limuna.
Posolite i popaprite.