KAD VAM DOJADI ONAJ KLASIČAN! /

Food blogerica otkrila tajnu mrak recepta za pire-krumpir: Dodajte ova dva sastojka

Recept je odličan za one koji vole riskirati, a oni koji ne vole, također neće požaliti probaju li

VOYO logo
VOYO logo

Pire krumpir čest je prilog mnogih jela. Ručka, večere… Što god vam padne napamet! Poprilično ga je jednostavno napraviti, ali zašto raditi stalno po istom receptu? Kako kaže food blogerica Nigella Lawson, često je koristila klasičan recept za pire-krumpir, zbog čega joj se njezino jelo činilo dosadnim i bez okusa. Upravo je zbog toga zaključila da pireu želi dodati poseban šmek, pa je u svoj pire-krumpir dodala češnjak i parmezan.

"U pravilu nisam za aromatiziranje pire krumpira, ali ova je verzija vrijedan izuzetak. S obzirom na to da se režnjevi češnjaka kuhaju s krumpirom, češnjak se čini slađim nego inače, a parmezan daje specifičan šmek", rekla je Nigella za Express.

Recept za pire-krumpir s parmezanom i češnjakom

U nastavku donosimo recept za Nigellin pire-krumpir s češnjakom i parmezanom. Količina je dovoljna za šest do osam osoba, a za pripremu je potrebno oko 30 minuta.

Sastojci:

dva kilograma krumpira, oguljenih i narezanih na velike komade

osam režnjeva češnjaka

dvije žličice morske soli

75 grama neslanog maslaca, omekšalog

50 grama parmezana, sitno naribanog

Po želji posipati:

50 grama suhih krušnih mrvica

50 grama neslanog maslaca

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Naša Edita je danas s Brankom pripremala slasne polpete u šalši s pire-krumpirom!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali