
Food blogerica otkrila tajnu mrak recepta za pire-krumpir: Dodajte ova dva sastojka

Pire krumpir čest je prilog mnogih jela. Ručka, večere… Što god vam padne napamet! Poprilično ga je jednostavno napraviti, ali zašto raditi stalno po istom receptu? Kako kaže food blogerica Nigella Lawson, često je koristila klasičan recept za pire-krumpir, zbog čega joj se njezino jelo činilo dosadnim i bez okusa. Upravo je zbog toga zaključila da pireu želi dodati poseban
"U pravilu nisam za aromatiziranje pire krumpira, ali ova je verzija vrijedan izuzetak. S obzirom na to da se režnjevi češnjaka kuhaju s krumpirom, češnjak se čini slađim nego inače, a parmezan daje specifičan šmek", rekla je Nigella za Express.
Recept za pire-krumpir s parmezanom i češnjakom
U nastavku donosimo recept za Nigellin pire-krumpir s češnjakom i parmezanom. Količina je dovoljna za šest do osam osoba, a za pripremu je potrebno oko 30 minuta.
Sastojci:
dva kilograma krumpira, oguljenih i narezanih na velike komade
osam režnjeva češnjaka
dvije žličice morske soli
75 grama neslanog maslaca, omekšalog
50 grama parmezana, sitno naribanog
Po želji posipati:
50 grama suhih krušnih mrvica
50 grama neslanog maslaca










