
Ovog sastojka se nikad ne biste sjetili, ljudi tvrde da je kombinacija mljac

Marinirana i ispržena, ispečena ili sa žara, piletina s korijenderom i limetom je sočna iznutra, a hrskava izvana
Društvene mreže odlijepile su za još jednim jednostavnim i preukusnim receptom. Ovoga puta radi se o piletini s korijanderom i limetom.
Tajna uspjeha sigurno se krije u kratkom vremenu pripreme i malom broju sastojaka koji donose nezaboravan okus. Kiselkasta limeta, češnjak i svježi korijander savršen su spoj, kako za salate, tako i s mesom.
Sastojci:
900 g otkoštenog zabatka ili pilećih prsa
jedna limeta za serviranje
Marinada:
2 žlice svježeg soka od limete
60 g svježeg isjeckanog korijendera
1,5 žlica meda
dva režnja narezanog češnjaka
1 žlica kumina
1 žlica čili praha
1 žlica maslinovog ulja
3/4 žlice soli
1/2 žlica papra
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za marinadu u jednoj zdjeli. Izlijte je preko piletine i pustite da se marinira 30 minuta do dva sata.
Ako se odlučite za roštilj, zagrijte ga. Pržite piletinu na nauljenim rešetkama 7-8 minuta. Okrenite i pržite dodatnih 7-8 minuta. Neka se meso hladi pet minuta prije posluživanja. Poslužite s kriškama limete i dodatnim sjeckanim korijanderom.
Ako se odlučite ispeći piletinu, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite piletinu na lim za pečenje i pecite je 20-25 minuta. Neka se meso hladi pet minuta prije posluživanja. Poslužite s kriškama limete i dodatnim sjeckanim korijanderom.













