RECEPT ZA PILETINU SLOMIO DRUŠTVENE MREŽE: /

Ovog sastojka se nikad ne biste sjetili, ljudi tvrde da je kombinacija mljac

Marinirana i ispržena, ispečena ili sa žara, piletina s korijenderom i limetom je sočna iznutra, a hrskava izvana

VOYO logo
VOYO logo

Društvene mreže odlijepile su za još jednim jednostavnim i preukusnim receptom. Ovoga puta radi se o piletini s korijanderom i limetom.

Tajna uspjeha sigurno se krije u kratkom vremenu pripreme i malom broju sastojaka koji donose nezaboravan okus. Kiselkasta limeta, češnjak i svježi korijander savršen su spoj, kako za salate, tako i s mesom.

Sastojci:

900 g otkoštenog zabatka ili pilećih prsa

jedna limeta za serviranje

Marinada:

2 žlice svježeg soka od limete

60 g svježeg isjeckanog korijendera

1,5 žlica meda

dva režnja narezanog češnjaka

1 žlica kumina

1 žlica čili praha

1 žlica maslinovog ulja

3/4 žlice soli

1/2 žlica papra

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za marinadu u jednoj zdjeli. Izlijte je preko piletine i pustite da se marinira 30 minuta do dva sata.

Ako se odlučite za roštilj, zagrijte ga. Pržite piletinu na nauljenim rešetkama 7-8 minuta. Okrenite i pržite dodatnih 7-8 minuta. Neka se meso hladi pet minuta prije posluživanja. Poslužite s kriškama limete i dodatnim sjeckanim korijanderom.

Ako se odlučite ispeći piletinu, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite piletinu na lim za pečenje i pecite je 20-25 minuta. Neka se meso hladi pet minuta prije posluživanja. Poslužite s kriškama limete i dodatnim sjeckanim korijanderom.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali