
Mekane kao pamuk: Donosimo recept za krafne iz pećnice, ukusnije su od prženih

Skoro svaka domaćica ima svoj recept za krafne, a obično se prže u dubokom ulju. Ipak, vrijedi kušati i one koje se peku u pećnici, jer tako možete uživati u omiljenoj hrani bez grižnje savjesti.
Krafne su mnogima od nas omiljena poslastica, dok ih neki vole u slatkoj varijanti, ima i onih koji ih prave i u slanoj.
Međutim, ovo omiljeno tijesto slovi za jednog od glavnih neprijatelja vitke linije, stoga vrijedi isprobati one koje se peku u pećnici umjesto u dubokom ulju. Fenomenalnog su ukusa, nevjerojatno su prozračne, a mnogo manje kalorične.
Sastojci
2 jaja
30 g kristal šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica praška za pecivo,
200 ml jogurta,
16 žlica brašna,
90 ml ulja
Priprema
Jaja umutite sa šećerom. Dodajte ostale sastojke, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, brašno i sve lijepo umutite da se dobro sjedini.
Krafnice peći u limu za pečenje s kalupima u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Potom ih pospite šećerom u prahu i uživajte u neodoljivom ukusu, piše Kurir.
POGLEDAJTE VIDEO Je li ovo najluđi TikTok trend ikad? Lijenost je sad dobila novu dimenziju i ima vojsku pratitelja










