MEKA I SLASNA /

Svjetski dan pizze: Najbolji recept za pizzu ima baka Iva, ovo je njena tajna

Iako skoro svi volimo pojesti pizzu u pizzeriji, nekako nam je ipak najslađa ona koju napravimo doma

VOYO logo
VOYO logo

Svjetski dan pizze obilježava se 9. veljače. Ovo ukusno jelo obožavaju i stari i mladi te se na kućnim jelovnicima nađe barem jednom tjedno.

POGLEDAJTE VIDEO: Pizza majstori za Direkt otkrili koju nikada ne bi probali, ali i o tijestu koje 'ne pada teško na želudac'

Iako skoro svi volimo pojesti pizzu u omiljenoj pizzeriji, nekako nam je ipak najslađa ona koju napravimo doma prema receptu naših baka ili mama.

Domaće pizze od onih "kupovnih" razlikuju se po debljini tijesta, a naše bake najviše vole raditi one od debelog i mekanog kao pamuk koje nalikuje kruhu.

Baka Iva otkrila nam je svoj recept za ukusnu pizzu na koju zaista možete staviti svašta: šunku, svježe povrće, luk, rajčicu itd.

Sastojci:

Pola kilograma brašna,

Instant suhi kvasac,

Šest žlica ulja

Malo soli,

Oko dva decilitra tople vode,

Gotovi umak od rajčice za pizzu,

300 g omiljenog sira za pizzu

Origano

Dodaci po želji: pršut, panceta, šunka, masline, feferoni…

Priprema:

U posudi pomiješajte suhe sastojke (bračno, kvasac i sol) te dodajte ulje, pa toplu vodu. Smjesu dobro izmijesite, dodajte brašna ili vode, ako je potrebno. Tijesto je gotovo kad vam se prestane lijepiti za ruke.

Preko posude s tijestom stavite prozirnu foliju. Pripazite da je dobro zatvorena te je stavite na neko toplo mjesto i ostavite da stoji minimalno sat vremena.

Veliki pleh za pečenje premažite uljem te u njega stavite razvučeno tijesto za pizzu.

Na tijesto stavite umak od rajčice, pospite naribanim sirom te stavite svoje omiljene dodatke. Baka Iva preferira komadiće šunke, masline, pancetu i origano.

Pleh s pizzom stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se peče na 200 °C oko 20 minuta.

Dobar vam tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali