
LOŠE NAVIKE /
Ovih osam stvari ne smijete držati pored štednjaka: 'Može biti opasno'
Bijelo pileće meso često je prisutno na meniju. Ukusno i lagano, pripremom vrlo lako može postati suho. Zato se slaže s raznim umacima koji mu daju punoću. Predlažemo recept s vrhnjem i sezamom.
Sastojci:
pileće bijelo meso 1 kocka bistre juhe 1 kiselo vrhnje sezam maslinovo ulje peršin
Priprema:
U tavu dodajte malo ulja i sezam koji treba pokriti cijelo dno. Na laganoj vatri prepržite ga 1 minutu, pa dodajte meso narezano na kockice ili na manje polovice.
Dodajte 2 dl mlake vode u kojoj je razmućena kocka za juhu. Kad je meso gotovo, dodajte vrhnje, izmiješajte i začinite solju i paprom po ukusu.
Prije služenja pospite s usitnjenim peršinom.