Kuhinja i recepti /

Piletina s porilukom: Pikantno Biljino pile s porilukom

Ljubitelja poriluka nema baš puno, što zbog intenzivnog mirisa, što zbog sam činjenice da je luk.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za piletinu s porilukom:

pilence oko 400 g 3 poriluka soja umak 1 glavica luka papar 1 dcl bijelog vina sušene ljute papričice

Priprema piletine s porilukom:

Luk se izreže na kockice i izdinsta, piletina na kockice, a može i na kvadratiće ili ako ste vješti i na rombove, bitno je da su komadići piletine sitni.

Kada luk poprimi zlatnu boju, dodajte zaklana i usitnjena pileća prsa koje se prije toga pola sata pacalo u soja umaku i začinima (tipa vegeta, sol, papar po želji).

Dodamo meseko na luk i kad pobijeli meso, doda se poriluk narezan na kolutiće. Zalijte s malo vode ili vina, dodajte usitnjene ljute papričice po izboru, pokrijte posudu i pustite da se dinsta dok ne ispari tekućina i poriluk ne omekša.

Poslužite uz skuhanu rižu i uživajte.

Biljana

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali