Kuhinja i recepti /

Pečeni but s orasima uz paprike sa sirom

Započnite objed finom juhom od bundeve koju možete začiniti po želji, a nakon toga, počastite nepce pikantnim pečenim svinjskim butom uz pohane paprike kao prilog.

VOYO logo
VOYO logo

Juha od bundeve

Sastojci:

1 kg bundeve 1,5 dl slatkog vrhnja 1 l temeljaca 3 žlice maslaca sol i papar

Priprema:

Očistite bundevu od koštica i odstraniti koru, narezati na kockice i pirjati na maslacu podlijevajući temeljcem. Kad bundeva omekša usitniti je mikserom i dodajte začine. Vratite u posudu, dodajte ostatak juhe i vrhnje. Poslužite vruće.

Pečeni but sa senfom i orasima Sastojci:

2 kg svinjskog buta 100 g senfa 200 g mljevenih oraha kora od dva limuna ulje 5 češnja češnjaka sol, papar

Priprema:

But posolite, malo popaprite i stavite u nauljenu dublju posudu, dodajte vode i dinstajte 90 minuta.

Za to vrijeme naribajte koricu limuna, dodajte orahe, senf i sve dobro promiješajte.

Izvadite meso iz posude, zarežite na više mjesta i u proreze utisnite polovice češnjaka, premažite smjesom i pecite u pećnici još 30 do 45 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

Prelijte sokom od pečenja i poslužite vruće uz pohane paprike i pečeni krumpir.

Pohane paprike sa sirom

Sastojci:

16 manje mesnatih paprika 300 g sira 300 g fine šunke 5 jaja brašno krušne mrvice sol, papar 2 do 3 češnja češnjaka

Priprema:

Paprike ispecite, ogulite, očistite od sjemenki, pustite da se ohlade pa posolite.

Za to vrijeme narežite šunku na kockice ili ju naribajte, dodajte sir, usitnjeni češnjak, 2 jaja i sve dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu.

Ohlađene paprike puniti smjesom, uvaljati u brašno, jaje i krušne mrvice. Svaku prepržiti na vrućem ulju.

Možete poslužiti i vruće i hladno uz rajčicu i zelenu salatu, kao prilog ili predjelo.

Kolač od jogurta i jabuka Sastojci:

2 jaja 1 čaša jogurta ulje - pola čaše od jogurta 2 čaše brašna 4 manje jabuke prašak za pecivo 100 g šećera

Priprema:

Umutite jaja i šećer, postupno dodajte ulje, brašno i jogurt te na kraju, prašak za pecivo.

Ulijte smjesu u nauljen kalup za pečenje i poslažite naribane jabuke.

Pecite 25 minuta u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 175 stupnjeva Celzija. 10 minuta prije kraja pečenja, pospite kolač sa šećerom i vratite u pećnicu.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali