
Pečena riba s krumpirom u bijelom vinu

Lagano i ukusno jelo od bijele ribe, najbolje grdobine i škarpine, iako će i oslić biti izvrstan pripremljen na ovaj način.
Riba je ukusna i zdrava namirnica bogata nutrijentima neophodnima za razvoj i funkcioniranje organizma. Lako se priprema, a uživanje u njezinim okusima traje i traje.
Bijela riba po udjelu aminokiselina i bjelančevina sličnija je mesu, sadrži manje žive od plave ribe i lako je probavljiva. Može se kuhati, peći i pržiti, ovisno o željama. Ovaj put predlažemo ribu pečenu u pećnici i prelivenu bijelim vinom.
Priprema:
Na ploške izrežite krumpir i luk, pa ih kratko prokuhajte u vodi. Omekšano povrće složite u posudu za pečenje dobro premazanu maslinovim uljem, pospite usitnjenim češnjakom i peršinom te poredajte izrezane oguljene rajčice.
Na to položite cijelu očišćenu ribu (ili dvije manje), posoljenu i popaprenu, dodajte list lovora, te pecite u pećnici podlijevajući bijelim vinom dok riba bude pečena, a krumpir mekan.














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije
