Kuhinja i recepti /

Ovo je stvarno brzinski ručak: Zapečene rajčice punjene tunom i kaparima

Genijalno, jednostavno i prefino

VOYO logo
VOYO logo

Petak je, jede se riba, ali ako nemate inspiraciju što spremati za današnji fini ručak, ne brinite.

Pronašle smo genijalan i jako jednostavan recept koji će oduševiti sve ljubitelje tune.

Ovaj recept ne zahtjeva preveliko kulinarsko umijeće, a neće vam biti potrebno ni previše sastojaka. Uz to, gotov je na brzinu, kako biste mogli što prije navaliti!

Sastojci:

četiri veće rajčice

dvije konzerve tune (komadi)

dvije stabljike celera

dvije žlice kapara

jedna žlica maslinovog ulja

jedna žlica vinskog octa

sol i papar

malo peršinovog lista

malo parmezana

Priprema:

Oštrim nožem odrežite vrlo mali komad rajčice s dna i odstranite gornji dio. Pomoću žlice izvadite sjemenke i unutrašnjost rajčice, grubo ih nasjeckajte te ih stavite u veliku zdjelu. U zdjelu dodajte tunu, nasjeckani celer, kapare, ocat, malo soli, malo papra i promiješajte.

Zatim dodajte nasjeckani peršin i pripremljenom smjesom napunite izdubljene rajčice, pospite naribanim parmezanom i zapecite. Poslužite s onim prije odstranjenim 'kapicama' rajčica, a za prilog možete poslužiti kuhanu rižu, krumpir ili nešto treće - po želji. Dobar tek :)

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali