
Ovo je stvarno brzinski ručak: Zapečene rajčice punjene tunom i kaparima

Genijalno, jednostavno i prefino
Petak je, jede se riba, ali ako nemate inspiraciju što spremati za današnji fini ručak, ne brinite.
Pronašle smo genijalan i jako jednostavan recept koji će oduševiti sve ljubitelje tune.
Ovaj recept ne zahtjeva preveliko kulinarsko umijeće, a neće vam biti potrebno ni previše sastojaka. Uz to, gotov je na brzinu, kako biste mogli što prije navaliti!
četiri veće rajčice
dvije konzerve tune (komadi)
dvije stabljike celera
dvije žlice kapara
jedna žlica maslinovog ulja
jedna žlica vinskog octa
sol i papar
malo peršinovog lista
malo parmezana
Oštrim nožem odrežite vrlo mali komad rajčice s dna i odstranite gornji dio. Pomoću žlice izvadite sjemenke i unutrašnjost rajčice, grubo ih nasjeckajte te ih stavite u veliku zdjelu. U zdjelu dodajte tunu, nasjeckani celer, kapare, ocat, malo soli, malo papra i promiješajte.
Zatim dodajte nasjeckani peršin i pripremljenom smjesom napunite izdubljene rajčice, pospite naribanim parmezanom i zapecite. Poslužite s onim prije odstranjenim 'kapicama' rajčica, a za prilog možete poslužiti kuhanu rižu, krumpir ili nešto treće - po želji. Dobar tek :)


















