OBOŽAVANO VARIVO /

Kuhari uvijek dodaju ove dvije namirnice u kupus: Najbolji trik za neutralizaciju mirisa

Kada se kupus kuha, ima specifičan miris i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio. Evo u čemu je trik

VOYO logo
VOYO logo

Kupus je jedna od najzastupljenijih namirnica u Hrvatskoj. Od kupusa možete napraviti salatu, koristiti ga kao prilog, ali i glavno jelo. Ipak, jedno od najpoznatijih jela je svakako slatki kupus.

Kako biste ga pripremili, potrebni su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na žlicu mnogi vole. Ipak, kupus ima specifičan miris kad se kuha i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio.

Ali, postoje još dvije namirnice koje vam mogu pomoći.

Krušne mrvice

Krušne mrvice mogu neutralizirati miris slatkog kupusa pa slobodno dodajte jednu žličicu u lonac. Nemojte pretjerati, a krušne mrvice će vam pomoći da se varivo malo zgusne.

Mlijeko

Mlijeko neutralizira svaki neugodan miris, ali zahvaljujući njemu kupus postaje mekši.

Za pola kilograma kupusa potrebno je pola šalice mlijeka, prenosi Stvar ukusa.

POGLEDAJTE VIDEO: Za dobru sarmu potreban je domaći kupus, meso, začini i puno ljubavi: 'Tretiraš je kao ženu'

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali