
U krušne mrvice ubaci tajni sastojak koji pojačava okus mesa

Trebat će vam nekoliko posuda, ali sve je s dobrim razlogom
Svaki pravi gurman zna da nema ukusnih pilećih šnicla bez krušnih mrvica. No, nije to tajni sastojak zbog kojega svi obožavaju taj odrezak. Australski kuhar slavnih Colin Fassnidge otkrio je u čemu je stvar te što je potrebno da vam pileći šnicli ispadnu savršeno svaki put.
Gostujući u The Morning Showu, proslavljeni chef objasnio je kako njegov jedinstven recept za šnicle obožavaju svi ukućani, ali i gosti u restoranima. "Trudim se napraviti šnicle nešto zdravijima. Moji klinci se dave u tome", izjavio je Fassnidge.
Upute za pripremu
Dakle, u zdjelici pomiješajte krušne mrvice, polovinu začinskog bilja, zob i sjemenke gorušice. U zdjeli umutite zajedno jaja, neobrano mlijeko, češnjak i ostatak bilja. U drugoj posudi kombinirajte brašno, zob i sjemenke gorušice.
Autor kuharice objasnio je kako zob piletini daje ekstra hrskavost. Prije početka kuhanja, on šnicle marinira u mješavini s jajima, a zatim uvalja u mješavinu s krušnim mrvicama. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i ne stavljajte puno ulja, tek toliko da dođe do polovice visine mesa. Pržite dok ne postigne zlatnu boju. Servirajte s limunom te salatom od kupusa i jabuke.


















