RECEPT TJEDNA /

Pripremite veselo i ukusno šarenilo na tanjuru pa sve začinite slatkom tajnom

Od Zvonka i Karla dobila je po deset bodova, Lea joj je dala devet bodova jer joj je nedostajalo dekoracije na stolu, a Ivan joj je dao osam bodova

VOYO logo
VOYO logo

Turopoljski tjedan ''Večere za 5'' otvorila je ugostiteljica Branka Ivkić, a u goste su joj stigli poduzetnik Karlo Milinković, radnik u servisnoj podršci Ivan Barić, ekonomistica Lea Hader i inženjer agronomije Zvonko Šantalab. Branka je goste oduševila svojim menijem te je odijela ovotjednu pobjedu. Ekipu je ugostila u svom domu u Velikoj Gorici i za svoju večeru osvojila 37 bodova. Od Zvonka i Karla dobila je po deset bodova, Lea joj je dala devet bodova jer joj je nedostajalo dekoracije na stolu, a Ivan joj je dao osam bodova.

Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.

Predjelo

Sad i zauvijek

palenta

jogurt

sir

pršut

špek

rajčice

Staviti kuhati vodu s malo soli i ulja. Kada voda zakipi, postupno sipati palentu i miješati cijelo vrijeme. Dodati jedan tekući jogurt i umiješati. Nakon 5 minuta kuhanja izliti u ravnu posudu i staviti na hlađenje. Nakon dva sata hlađenja, rezati palentu na kocke i dekorirati sa sirom, pršutom, preprženim špekom i rajčicama.

Glavno jelo

Šarene rolice u narančastom

paprike

rajčica

sir

kiseli krastavci

svinjetina

pršut

luk

tikvica

vrhnje za kuhanje

ajvar

njoki

Isjeckati paprike u tri boje. Rajčicu, sir i kisele krastavce. Svinjsko meso puniti pršutom i isjeckanim povrćem te zarolati. Peći na tavi. Za umak za njoke nasjeckati luk, tikvicu, crvenu papriku i dinstati. Zaliti vrhnjem za kuhanje te dodati žlicu ajvara. Kuhane njoke umiješati u umak.

Desert

Slatka tajna

mljeveni plazma keksi

maslac

vrhnje za šlag

razno voće

gotova krema za cheesecake

želatina

Mljevene plazma kekse zaliti s rastopljenim maslacem. Smjesom puniti čaše te staviti na hlađenje. Gotovu kremu za cheesecake izmiksati, dodati šećer i instant želatinu. Preko podloge od keksa staviti kremu.

Dekorirati šlagom i voćem.

POGLEDAJTE VIDEO Francuski veleposlanik otkrio nam je recept za jednostavnu i finu tortu: Evo što vam treba

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali