Kuhinja i recepti /

Ovaj preslasni kruh sa češnjakom, punjen mesnim okruglicama i sirom gotov je za 20 minuta, a nestati će još brže

Ovo je super ideja za današnji ručak ako vam se ne da ili nemate baš puno vremena za kuhanje

VOYO logo
VOYO logo

Četiri najbolje stvari na svijetu - kruh, meso, sir i češnjak - spojene u jednu božanstvenu, improviziranu štrucu? Zvuči i izgleda genijalno, a uopće ne sumnjamo da je okus još i bolji.

Za pripremu ovog brzinskog zalogaja treba vam svega 20-ak minuta, a pojest ćete ga vjerojatno još i brže.

Vjerojatno već sad imate sve sastojke koji su vam potrebni za pripremu, a ako ne - trk u dućan i evo super ideje za brzinski, kasni ručak ako danas baš nikako nemate vremena za kuhanje.

Sastojci:

 

1 baguette

pola kilograma mljevenog mesa (junetina, svinjetina, puretina...po želji)

60 grama krušnih mrvica

2 jušne žlice nasjeckanog peršina

pola jušne žlice soli

pola jušne žlice papra

1 jaje

10 do 12 kriški sira (mozzarella, gouda...)

umak marinara (možete ga kupiti gotovog, ili napraviti sami od pasiranih rajčica, bosiljka, soli, praha od češnjaka i malo maslinova ulja)

maslac sa češnjakom

Maslac sa češnjakom - sastojci:

 

3 jušne žlice rastopljenog maslaca

3 češnja sitno nasjeckanog češnjaka

2 jušne žlice nasjeckanog peršina

2 jušne žlice naribanog parmezana

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a u zdjeli pomiješajte mljeveno meso, krušne mrvice, 2 žlice nasjeckanog peršina, sol, papar i jaje. Zatim od smjese napravite manje mesne okruglice.

Pecite okruglice na tavi na malo ulja, dok ne postanu smeđe, a zatim ih stavite na papirnate ručnike da se iscjedi masnoća.

Narežite baguette na tri ili četiri jednaka dijela, ovisno o tome kakve je veličine ( vodite se time da bi vam u svaki dio trebale stati po dvije okruglice).

Izvadite mekani dio iz baguetta (da ostane rupa za mesne okruglice). Dvije šnite sira postavite jednu malo preko druge, i u njih umotajte po dvije mesne okruglice. Zatim okruglice umotane u sir umetnite u baguette.

Napunjene komade baguetta zatim stavite u posudu za pečenje, premažite ga prethodno pripremljenim maslacem od češnjaka, umotajte u aluminijsku foliju te stavite u pećnicu. Pecite oko 15 do 20 minuta. Servirajte uz marinaru.

Video:

Dobar tek! :)

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali