
Ovaj preslasni kruh sa češnjakom, punjen mesnim okruglicama i sirom gotov je za 20 minuta, a nestati će još brže

Ovo je super ideja za današnji ručak ako vam se ne da ili nemate baš puno vremena za kuhanje
Četiri najbolje stvari na svijetu - kruh, meso, sir i češnjak - spojene u jednu božanstvenu, improviziranu štrucu? Zvuči i izgleda genijalno, a uopće ne sumnjamo da je okus još i bolji.
Za pripremu ovog brzinskog zalogaja treba vam svega 20-ak minuta, a pojest ćete ga vjerojatno još i brže.
Vjerojatno već sad imate sve sastojke koji su vam potrebni za pripremu, a ako ne - trk u dućan i evo super ideje za brzinski, kasni ručak ako danas baš nikako nemate vremena za kuhanje.
Sastojci:
1 baguette
pola kilograma mljevenog mesa (junetina, svinjetina, puretina...po želji)
60 grama krušnih mrvica
2 jušne žlice nasjeckanog peršina
pola jušne žlice soli
pola jušne žlice papra
1 jaje
10 do 12 kriški sira (mozzarella, gouda...)
umak marinara (možete ga kupiti gotovog, ili napraviti sami od pasiranih rajčica, bosiljka, soli, praha od češnjaka i malo maslinova ulja)
maslac sa češnjakom
Maslac sa češnjakom - sastojci:
3 jušne žlice rastopljenog maslaca
3 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
2 jušne žlice nasjeckanog peršina
2 jušne žlice naribanog parmezana
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a u zdjeli pomiješajte mljeveno meso, krušne mrvice, 2 žlice nasjeckanog peršina, sol, papar i jaje. Zatim od smjese napravite manje mesne okruglice.
Pecite okruglice na tavi na malo ulja, dok ne postanu smeđe, a zatim ih stavite na papirnate ručnike da se iscjedi masnoća.
Narežite baguette na tri ili četiri jednaka dijela, ovisno o tome kakve je veličine ( vodite se time da bi vam u svaki dio trebale stati po dvije okruglice).
Izvadite mekani dio iz baguetta (da ostane rupa za mesne okruglice). Dvije šnite sira postavite jednu malo preko druge, i u njih umotajte po dvije mesne okruglice. Zatim okruglice umotane u sir umetnite u baguette.
Napunjene komade baguetta zatim stavite u posudu za pečenje, premažite ga prethodno pripremljenim maslacem od češnjaka, umotajte u aluminijsku foliju te stavite u pećnicu. Pecite oko 15 do 20 minuta. Servirajte uz marinaru.
Dobar tek! :)













