IZ BAKINE KUHINJE /

Zdrava juha idealna za vruće dane: Pronašli smo recept koji miriše na djetinjstvo

Bijela juha s piletinom je jelo koje ima dugu tradiciju na našim prostorima

VOYO logo
VOYO logo

Ovo klasično jelo može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, a predstavlja nutritivno bogat obrok. Mnogi ljudi je često pripremaju za ručak.

Ovaj klasični recept za bijelu juhu pruža jednostavno i ukusno jelo koje će sigurno zadovoljiti svačije ukuse.

Recept za juhu za vruće dane

Ako volite tradicionalnu kuhinju, ovo je recept koji vrijedi isprobati, a upravo tako su nam je pripremale naše bake.

Sastojci:

litra i pol vode

600 g pilećeg mesa

2 srednje mrkve

100 g celera

3 srednja krumpira ili 6 mladih krumpirića

Malo korijena peršina i pastrnjaka 

2 žličice soli

Papar po ukusu

2 lista lovora

Oko 2 žličice biljnog začina

2 žumanjka

Oko 2 dl kiselog vrhnja

Priprema:

U veći lonac uliti vodu i zagrijati na najvišoj temperaturi. Pileće meso dobro oprati i staviti u lonac s vodom da se kuha. Dodati očišćeno povrće i korijenje peršina i pastrnjaka. Kada se meso počne odvajati od kostiju, sklonite s vatre i procijedite tekućinu.

Prohladite meso i povrće, zatim odvojite meso od kostiju i isjeckajte ga na sitne komadiće. Procijeđenu tekućinu vratite u lonac i dodajte povrće i meso. Kuhajte na srednjoj temperaturi te na kraju začinite juhu.

Umutite žumanjake i kiselo vrhnje pa polako ulijte u juhu uz stalno miješanje. Po želji, u juhu možete dodati limun ili ocat za više kiselosti, kao i svjež peršinov list za dodatnu aromu, piše Espreso.

POGLEDAJTE VIDEO: Iako je ovim školarcima bolonjez broj jedan, sve ih više voli muffine od špinata

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali