Kuhinja i recepti /

Odlična kombinacija voća, keksa i sladoleda: Evo kako napraviti fini domaći drobljenac sa šumskim voćem

Oduševit će vas mnoštvo različitih, ali izbalansiranih okusa ovog slasnog deserta

VOYO logo
VOYO logo

Drobljenac ili crumble (negdje i cobbler) vrlo je sličan piti i mnogim drugim desertima koji uključuju voće i neku vrstu biskvita. No, ono što je kod drobljenca specifično je to što je nekako jednostavniji za pripremu i na njega odlično paše kugla hladnog sladoleda. Senzacija toplo-hladno iznenadit će vaše nepce na pozitivan način ;)

Sastojci:

500 g šumskog voća (ili količina po želji)

3 žlice šećera (opcionalno)

1 žlica škrobnog brašna

1 žlica limunovog soka

1 žlica cimeta

Za drobljenac

200 g poluoštrog brašna (ili zobene pahuljice)

150 g smeđeg šećera

125 g maslaca

3/4 žličice soli

sladoled za serviranje

Priprema:

 

Za početak zagrijte pećnicu zagrijte na 200 °C. Voće operite, dodajte mu šećer i škrobno brašno te sve dobro promiješajte.

Voće rasporedite po dnu vatrostalne posude. Pomiješajte brašno, šećer, maslac i sol da dobijete posip. Rukama ga izmrvite i rasporedite po voću.

Pecite u pećnici oko 20 minuta do pola sata, a poslužite ga još toplog s kuglom sladoleda na vrhu. Njam! :)

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali