Kuhinja i recepti /

Recept za špagete: Napuljske špagete

Napuljski specijalitet Puttanesca, specifičan je po kaparama koje daju poseban okus jelu, maslinama i srdelama. Lagani obrok, a opet bogat okusima zadovoljit će i one najgladnije.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci:

455 g špageta 2 češnja češnjaka, nasjeckana 1 šaka kapara iz staklenke 2 šake velikih crnih maslina, očišćenih 12 fileta srdela, natrgati 3 mala crvena čilija, smrvljena 1 žlica suhog origana djevičansko maslinovo ulje 400 g rajčice (može i iz konzerve) 1 šaka svježeg bosiljka sol i papar

Priprema:

U slanoj vodi skuhajte špagete, a u međuvremenu na maslinovom ulju par minuta pržite češnjak, kapare, srdele i origano.

Dodajte rajčice i pustite neka prokuha pa nastavite kuhati 4 do 5 minuta. Ako imate svježe rajčice potrebno je prethodno ih staviti u kipuću vodu, oguliti i usitniti.

Uklonite s vatre i prelijte po špagetima. Pospite bosiljkom, začinite ako još treba i pospite s malo maslinova ulja.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali