Domaće i tradicionalno sa Špičekom /

Nabujak od kuhane šunke, mladog luka i jaja sa salatom od rotkvice i graha

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za nabujak

250 g tamnog kruha

250 g bijelog kruha

250 ml mlijeka

100 g svinjske masti

6 jaja

400 g kuhane šunke

4 mlada luka

Sol, papar

Sastojci za salatu

200 g rotkvica 

300 g kuhanog graha 

50 ml jabučnog octa 

30 ml bučinog ulja 

Sol 

Recept

Kruh narežite na kockice i stavite da se lagano posuši u pećnici na 150°C, 15-20 minuta. Zatim ga prebacite u veću posudu i prelijte toplim mlijekom. Dodajte šunku narezanu na kockice i sitno nasjeckani mladi luk koji ste lagano popržili na svinjskoj masti. Sve dobro izmiješajte i pustite da se malo ohladi. Na kraju dodajte razmućena jaja te posolite i popaprite po želji. Dobivenu smjesu stavite u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje te pecite u pećnici na programu za paru na 170°C, 40 minuta. Kad je nabujak pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se lagano ohladi 20 minuta. Za to vrijeme napravite salatu od rotkvica i graha začinjenu bučinim uljem, octom i soli.

Dobar tek!

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali