Kuhinja i recepti /

Mirisne jabuke

Zbog jednostavnosti i dostupnosti, kuhane jabuke s grožđicama i grubo nasjeckanim lješnjacima, zasigurno ćete s oduševljenjem ponovno pripremati.

VOYO logo
VOYO logo

U kipuću vodu dodajte šećer, vanilin šećer, limunov sok, koricu cimeta i oguljeni, na listiće narezani đumbir. Zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

Jabuke ogulite i očistite im sredinu, a zatim ih stavite kuhati u vodu sa šećerom. Tijekom kuhanja jabuke okrenite i kuhajte sa svake strane po pet minuta. Pred kraj kuhanja dodajte oprane grožđice.

Jabuke stavite u odgovarajuće zdjelice ili na tanjur, prelijte ih tekućinom s grožđicama u kojoj su se kuhale i pospite grubo nasjeckanim lješnjacima. Na kraju poslužite sa šlagom.

Inače, ovako pripremljene jabuke možete poslužiti tople ili hladne.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali