
Lagani složenac od šparoga i ječmene kaše

Uživati u ovom u pravom proljetnom povrću možete na više načina. Osim što su visoko cijenjene zbog svog nutritivnog sastava, tražene su i zbog specifičnog sočnog okusa.
Priprema:
Skuhajte kašu. Operite i ogulite šparoge. Odstranite donji, tvrdi dio. Srednji narežite, a mekani vrh ostavite čitav. Kuhajte 10 minuta u provreloj slanoj vodi.
Izmiješajte žumanjke s omekšanim maslacem i vrhnjem.
Dodajte brašno pomiješano s kvascem, zatim kašu, sir narezan na kockice, nasjeckani peršin, sol i papar.
Kad sve dobro pomiješate, pažljivo dodajte šparoge i snijeg od posoljenih bjelanjaka.
Prelijte u okrugli kalup za pečenje promjera 20 cm koji ste prethodno obložili masnim papirom za pečenje. Pecite 50 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.













