
Krem-juha od bundeve

Jesen je bogato rodila bundevama i šteta bi bilo ne napraviti barem jednom ovu odličnu juhu. Od pečenog povrća i mesa bundeve napravite pire. Dodajte u juhu od povrća i dobro izmiješajte.
Upute:
Očišćenu i opranu bundevu prepolovite, očistite i od sjemenki i isijecite na veće komade.
Luk ogulite. Pripremite i ružmarin.
Povrće, bijeli luk i ružmarin složite u istu posudu.
Posolite, popaprite, i sa maslinovim uljem nakapajte povrće.
Posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 230°C i pečete 45 minuta.
Izvadite iz pećnice, neka se ohladi. zatim 'meso' bundeve odvojite od kore, rajčici skinite kožicu.
Od pečenog povrća i mesa bundeve napravite pire. Dodajte u juhu od povrća i dobro izmiješajte. Ne kuhajte već samo malo podgrijte.













