JEFTINO I LAKO /

Domaći kvasac je najzdraviji, a mi imamo recept: 'Kruh će biti još mekši i ukusniji'

Domaći kvasac učinit će kruh ukusnijim, izdašnijim i mekšim, a sve sastojke za njega već imate u kuhinji

VOYO logo
VOYO logo

Ako volite pripremati domaći kruh, onda ćete sigurno poželjeti da bude napravljen s domaćim kvascem, koji je, slažu se mnoge domaćice, vrhunski, piše Alo.

Domaći kvasac učinit će kruh ukusnijim, izdašnijim i mekšim.

Kako napraviti domaći kvasac?

Sve što vam je potrebno već imate u svojoj kuhinji.

Sastojci:

1 šalica brašna,

1 šalica mlake vode,

1 žlica šećera,

staklenka ili staklena posuda.

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte dok ne dobijete glatku smjesu, prekrijte gazom ili folijom i ostavite na toplom mjestu, može u blizini radijatora, ali nikako na njemu jer direktan izvor topline "ubija" kvasac.

Proces fermentacije traje od tri do sedam dana, ovisno o brašnu koje ste koristili i jeste li dodali šećer.

Kvasac je spreman za upotrebu kada se na njemu pojave mjehurići i osjeti se miris fermentacije. Ako namjeravate redovito mijesiti kruh, u posudu s kvascem svaki dan dodajte pola šalice mlake vode i brašna, a zatim smjesu promiješajte silikonskom ili drvenom kuhačom.

Imajte na umu da se tijesto od ovako dobivenog kvasca sporije diže, pa ga je najbolje zamijesiti navečer, a peći ujutro.

POGLEDAJTE VIDEO: Kakve veze imaju poznati s hrvatskim zdravstvom? Tajči za Direkt o boljim pravima za pacijente

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali