
Kad kušate ovaj nesvakidašnji desert za ljubitelje banana i čokolade zaboravit ćete na sve probleme

Tko je rekao da vam dobar desert ne može popraviti raspoloženje?
Vikend je vrijeme za opuštanje i otpuštanje svega što treba biti otpušteno, a u tome vam svakako može pomoći griz jednog posebnog kolača. Mogli bismo reći da se radi o slatkom kruhu koji će posebno obožavati svi koje vole nešto pod zub uz kavu ili čaj.
60 g kakaa u prahu
130 g brašna
1 žličica sode bikarbone
1/4 žličice soli
150 g šećera
115 g otopljenog maslaca
1 veliko jaje + 1 žumanjak
50 ml kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
2 reda čokolade za kuhanje isjeckane na srednje komadiće
3 zrele banane
Zagrijte pećnicu na 175 °C te namastite kalup za kruh i iznutra ga posipajte kakao prahom.
Pomiješajte brašno, kakao, sodu i sol, a drugoj posudi umutite jaje, žumanjak, šećer, otopljeni maslac, kiselo vrhnje i vaniliju.
Mokre sastojke umiješajte u suhe te dodajte zdrobljene banane i čokoladu. Tijesto ulijte u kalup i pecite oko sat vremena, odnosno dok čačkalica kojom ste provjerili je li pečeno ne bude čista.
Prije posluživanja pustite neka se ovaj slastan desert ohladi kojih desetak minuta.


















