
Juha od rajčice s dodatkom bosiljka: Recept za pripremu juhe od rajčice

Rajčica je odavno poznata da krijepi tijelo kako u ljetnim tako i u zimskim danima. Probajte novi okus juhe od rajčice uz dodatak vrhnja i neodoljivog bosiljka.
Postupak za pripremu juhe od rajčice:
Zagrijte pećnicu na 200 celzija te narežite rajčice na kolutiće i poslažite ih na pladanj uz dodatak češnjaka kojeg nemojte oguliti.
Pomiješajte ulje i ocat te time prelijte rajčice i pospite šećerom.
Pecite rajčice 20 min dok ne omekšaju a nakon toga, izvadite ih i pustite da se ohlade.
Kada su dovoljno ohlađene dodajte im istisnuti češnjak koji se pekao skupa s njima.
Cijelu smjesu stavite u cjediljku i dobro stiskajte tako da izađe sav sok koji ćete prikupiti u zdjelu.
Tada u zdjelu dodajte pire i juhu. Promiješajte i lagano podgrijte.
U drugoj posudi pomiješajte jogurt i bosiljak, sol i papar te sve umiješajte u juhu. Uživajte u juhi od rajčice.













