Kuhinja i recepti /

Priprema janjetine: Juha od janjetine i dimljenog mesa

Okus janjetine nije svima drag, ali ga možete nadopuniti s okusom finog dimljenog mesa. Napravite juhu, a skuhano meso poslužite kao glavno jelo uz dodatak umaka i priloga kao kuhanog krumpira.

VOYO logo
VOYO logo

Priprema janjetine:

Dimljeno meso operite i kratko prokuhajte pa ocijedite vodu i stavite meso iznova kuhati.

Napola omekšanom mesu dodajte janjetinu, sol, papar, luk, češnjak, napola prerezanu mrkvu i rajčice te celer i peršinov list.

Nastavite kuhati još oko jedan sat.

Kada je meso kuhano, izvadite ga iz juhe i poredajte u topao oval te poslužite kao glavno jelo s povrćem iz juhe.

Juhu procijedite i u njoj ukuhajte tjesteninu ili rižu, a možete u toku kuhanja juhe jedan do dva usitnjena krumpira.

Izvor: Gastro.hr

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali