
Jede vam se nešto ljuto, jednostavno, s dodatkom špeka? Ovaj recept će vas oduševiti

Ovo želimo jesti zauvijek
Ako vam je subota dan za tjesteninu i ručak koji ne morate spremati satima (okej, ovaj je gotov za nekih sat vremena), onda imamo pravo rješenje za vas.
Naletjele smo na genijalan recept za špagete s pečenim rajčicama i špekom i izgleda nam nevjerojatno primamljivo, pa smo ga odlučile podijeliti s vama.
Evo što će vam trebati za pripremu, a imate i kratki video koji će vam pomoći i putem kojeg se možete uvjeriti, i prije nego probate ovo jelo, da ćete ga odsad pa nadalje htjeti stalno pripremati. Nije ništa spektakularno, ali baš nam se zato sviđa.
500 grama mini rajčica
jedna žlica smeđeg šećera
jedna žlica soli
maslinovo ulje
panceta
dva češnja češnjaka
220 ml bijelog vina
jedna žlica čilija
400 grama špageta
dvije žlice sjeckanog svježen peršina
parmezan po želji
Rajčice narežite na pola (ili na četvrtine), stavite ih u posudu za pečenje, dodajte smeđi šećer, sol i malo maslinovog ulja te sve dobro promiješajte. Zatim stavite u zagrijanu pečnicu te ih ostavite da se peku sat vremena na 180 stupnjeva Celzija.
U tavi, na maslinovom ulju, prepržite špek i češnjak, dodajte vino i pustite da ispari. Dodajte čili i prethodno skupane špagete, unutra ubacite pečene rajčice, sjeckani peršin, promiješajte i ručak je gotov. Poslužite uz naribani parmezan :)


















