HOĆETE LI GA I DALJE JESTI? /

Sve opasnosti bijelog kruha: Za jednu skupinu je posebno nezdrav, a kod druge čak može potaknuti depresiju

Kruh je jedna od najstarije pripremane hrane, a njegovo je podrijetlo još uvijek nepoznato. Poznato je da je kruh pripreman još 12.000 godina prije Krista, od vode i divljih žitarica. Te su žitarice vjerojatno preteča današnje pšenice, zdrobljene i pečene na kamenim pločama u špiljama. Tadašnji je kruh zasigurno više nalikovao tortilji.
Foto: Shutterstock
Kruh je jedna od najstarije pripremane hrane, a njegovo je podrijetlo još uvijek nepoznato. Poznato je da je kruh pripreman još 12.000 godina prije Krista, od vode i divljih žitarica. Te su žitarice vjerojatno preteča današnje pšenice, zdrobljene i pečene na kamenim pločama u špiljama. Tadašnji je kruh zasigurno više nalikovao tortilji.
1 /9
VOYO logo

Talijani jedu bijelu tjesteninu, Kinezi bijelu rižu, Francuzi bijeli kruh, a nijedan od tih naroda nije na vrhu ljestvice pretilih ljudi u svijetu. Zanimljiva je to činjenica kojom ćemo otvoriti vječitu temu - je li bijeli kruh uistinu toliko nezdrav i što će se dogoditi u našem tijelu ako ga prestanemo jesti.

VOYO logo
Pogledaj još galerija