
Japanske palačinke definitivno su jedne od najljepših na svijetu, a navodno i najmekše, evo recepta

Ugodne i oku i nepcu
Kod kuće većina nas radi tanke, klasične palačinke koje obožavamo jesti u svim kombinacijama. Ako si probala američke, znaš koliko su 'fluffy', no Japanci kažu da su palačinke u njihovoj izvedbi najmekše na svijetu.
'Hottokēki' palačinke malo nas podsjećaju na japanski cheesecake koji se još naziva i 'jiggly cake' jer se doslovno trese poput želatine kada se izvadi iz pećnice. Japanci su i inače poznati po laganim, ali vrlo ukusnim slasticama koje su, da stvar bude bolja, i oku ugodne. Prave estete!
Vrlo su jednostavne za napraviti, evo recepta:
2 jaja
50 g šećera
170 ml mlaćenice
60 g brašna
1 žličica praška za pecivo
četvrtina žličice sode bikarbone
četvrtina žličice soli
pola žličice ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)
2 žlice ulja ili otopljenog maslaca
mali okrugli kalup
Pomiješaj sve sastojke i miješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu bez grudica. U tavici zagrij malo ulja te u nju položi namašćen kalup.
U njega do polovice ulij smjesu te peci na srednjoj vatri oko 4 minute, potom okreni palačinku i peci je s druge strane. Njam!













