Kuhinja i recepti /

Japanske palačinke definitivno su jedne od najljepših na svijetu, a navodno i najmekše, evo recepta

Ugodne i oku i nepcu

VOYO logo
VOYO logo

Kod kuće većina nas radi tanke, klasične palačinke koje obožavamo jesti u svim kombinacijama. Ako si probala američke, znaš koliko su 'fluffy', no Japanci kažu da su palačinke u njihovoj izvedbi najmekše na svijetu.

'Hottokēki' palačinke malo nas podsjećaju na japanski cheesecake koji se još naziva i 'jiggly cake' jer se doslovno trese poput želatine kada se izvadi iz pećnice. Japanci su i inače poznati po laganim, ali vrlo ukusnim slasticama koje su, da stvar bude bolja, i oku ugodne. Prave estete!

Vrlo su jednostavne za napraviti, evo recepta:

Sastojci

2 jaja

50 g šećera

170 ml mlaćenice

60 g brašna

1 žličica praška za pecivo

četvrtina žličice sode bikarbone

četvrtina žličice soli

pola žličice ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)

2 žlice ulja ili otopljenog maslaca

mali okrugli kalup

Priprema:

 

Pomiješaj sve sastojke i miješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu bez grudica. U tavici zagrij malo ulja te u nju položi namašćen kalup.

U njega do polovice ulij smjesu te peci na srednjoj vatri oko 4 minute, potom okreni palačinku i peci je s druge strane. Njam!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali