IDEALNI JESENSKI OBROK: /

Juha od bundeve koju ćete obožavati i vi i vaši ukućani

Jedno od najfinijih jesenskih toplih jela je juha od bundeve s malo vrhnja. Bundeva, to predivno narančasto čudo prirode, bogato je vrijednim nutrijentima - kalijem, fosforom, kalcijem itd.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci:

- 1 bundeva - 1 ljubičasti luk - 2 režnja češnjaka - 1 kriška celera - 1 mrkva - maslinovo ulje - sol, papar, vegeta - malo vrhnja za kuhanje

Priprema:

Bundevu raspolovite pa izvadite koštice i očistite je od kore, narežite na kriške pa na kockice. Luk nasitno nasjeckajte kao i celer, mrkvu i češnjak. Na maslinovom ulju prodinstajte luk, celer, mrkvu, malo češnjaka i dodajte na kockice narezanu bundevu. Podlijte vodom da prekrije povrće i začinite.

Kuhajte 30-ak minuta. Kada je sve kuhano, juhu propasirajte štapnim mikserom, poslužite vruću u tanjure i kapnite juhu s malo vrhnja za kuhanje. U svaki tanjur stavite komadić peršina.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali