KRUMPIR, RAJČICA, GRAH... /

Ove namirnice imaju otrovne dijelove koji su jako opasni! Evo kako prepoznati da ste se otrovali

6. Nedovoljno kuhan grah: Prema istraživanju koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Lowa, crveni grah sadrži fitohemaglutinin, kemikaliju koja može izazvati mučninu, proljev i povraćanje, ako grah nije pravilno pripremljen. Dakle, obavezno skuhajte grah do kraja jer se njihovim kuhanjem razgrađuje ova kemikalija. Podsjetimo, grah posjeduje iznimnu energetsku vrijednost te sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline. Sadrži i lecitin te kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij, cink i natrij. Odličan je izvor bjelančevina, a za razliku od drugih izvora grah ima malo masti te ne sadrži one zasićene kao ni kolesterol.
Foto: Shutterstock
6. Nedovoljno kuhan grah: Prema istraživanju koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Lowa, crveni grah sadrži fitohemaglutinin, kemikaliju koja može izazvati mučninu, proljev i povraćanje, ako grah nije pravilno pripremljen. Dakle, obavezno skuhajte grah do kraja jer se njihovim kuhanjem razgrađuje ova kemikalija. Podsjetimo, grah posjeduje iznimnu energetsku vrijednost te sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline. Sadrži i lecitin te kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij, cink i natrij. Odličan je izvor bjelančevina, a za razliku od drugih izvora grah ima malo masti te ne sadrži one zasićene kao ni kolesterol.
6 /7
VOYO logo

Neki od nas vade koštice iz lubenice, neki ih jedu. Neki gule koru jabuke, neki je jedu bez guljenja. Mogli bismo reći - sto ljudi, sto ćudi. No, kada su u pitanju otrovni dijelovi voća i povrća koje jedemo gotovo svaki dan, treba biti posebno oprezan. Zato vam donosimo kratak podsjetnik na ono voće i povrće s kojima treba biti posebno oprezan.

VOYO logo
Pogledaj još galerija