
Hrskave ćufte s kukuruzom i škampima

Tradicionalna poslastica s otoka Jave. Neobičan spoj kukuruza, škampi i čilija zagolicat će svako nepce. Lagano, ukusno i neponovljivo.
Škampi su jedan od najpopularnijih plodova mora u svijetu. Njihovo ukusno, slatkasto meso ima visoku energetsku vrijednost, a sadrži čak 20% proteina, 2% masti i 1% ugljikohidrata.
Predstavljaju nutritivnu i ljekovitu niskokaloričnu hranu koja se jede diljem svijeta. Konzumira se kuhano, pečeno i sirovo i svaki put je neodoljivo. Ovaj put probajte meso škampi u spoju s kukuruzom i čilijem.
Priprema:
Ocijedite kukuruz, dodajte narezane repove škampa, protisnut češnjak, vlasac i razmućeno jaje.
Dobro i pažljivo promiješajte. Dodajte brašno, korijander, čili i sol i sve promiješajte.
Pomoću žlice vadite pripremljenu smjesu i pržite u dubokom ulju. Pržene ćufte vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
Poslužite uz vrhnje ili umak po želji, a izvrsno pristaju uz malo limuna i salatu.














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije

Ancelotti mlađi odgađa samostalnu karijeru, pomagat će ocu i na novom poslu




