Kuhinja i recepti /

Svinjetina na kineski način: Hrskava svinjetina s medom i lukom

Ako volite isprobavati nove okuse, spajati naizgled nespojivo- kiselo i slatko, probajte svinjetinu na kineski način.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za svinjetinu na kineski način:

50 dag čiste svinjetine 1 žlica pekmeza od rajčica 1 češanj češnjaka 35 dag mrkve 15 dag mladog luka 15 dag šampinjona 1/2 žličice škrobnog brašna 2 žlice tekućeg meda 2 žlice bijelog vinskog octa 1 žlica kečapa malo ulja sol i papar

Priprema svinjetine na kineski način:

Meso i povrće narežite na trakice ili kokutiće. Meso ispržite na vrlo malo ulja, posolite, popaprite i dodajte povrće.

Pržite 10-ak minuta, dodajte med koji ste prethodno pomiješali s octom i kečapom pa dodajte škrobno brašno otopljeno u razvodnjenom pekmezu od rajčica.

Miješajte još 2 do 3 minute. Ukoliko volite jači okus, začinite pri kraju kuhanja po želji.

Svinjetinu na kineski način i povrće poslužite uz kuhanu rižu.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali