
Gusto varivo od rikule

Specifičnog je gorkasto-aromatičnog okusa, a bogata vitaminima, kalcijem i magnezijem. Iako se najčešće sprema kao salata, rikula je odlična i kao juha ili varivo.
Sastojci:
200 grama rikole 2 glavice luka 2 žličice maslinovog ulja 3 krumpira 200 gr kozjeg sira kocka pileće juhe sol i papar
Priprema:
U posudu dolijte litru vode i pustite da zavrije. Dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir i luk pa kuhajte na laganoj vatri.
Kada je povrće mekano dodajte opranu rikulu i kuhajte još dvije minute, izvadite, ocijedite i ispasirajte u mikseru.
U vodu od kuhanja dodajte kocku juhe i povrće pa kuhajte još 10 minuta.
Servirajte u tople tanjure u koje ćete dodati usitnjeni kozji sir i na kockice narezani preprženi kruh.













