Kuhinja i recepti /

Gulaš od gljiva i paprike

Odmorite se od mesnih jela i obradujte nepce finim gulašom od gljiva. Možete birati nekoliko vrsta, a najbolje će se stopiti vrganji, lisičarke i bukovače.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci:

500 g različitih vrsta gljiva 1 zelena paprika 2 žlice ulja 3 žlice mljevene slatke paprike 1 žličica majčine dušice 1 dl slatkog vrhnja 1 dl kiselog vrhnja 1 dl bijelog vina 1 žlica brašna sol, papar svježi peršin

Priprema:

Gljive očistimo i narežemo, paprici izvadimo sjemenke, narežemo na sitno i prepržimo na ulju.

Kad postane staklasta, dodamo joj gljive i sve pržimo oko 2 minute. Začinimo slatkom paprikom, posolimo, popaprimo, dodamo majčinu dušicu i vino. Dinstajte na laganoj vatri 15 minuta pa dodajte vrhnje.

Naposljetku dodamo brašno umućeno u malo vode i pustimo da gulaš prokuha.

Gotovi gulaš pospite sitno narezanim peršinom.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali