
Goveđi gulaš začinjen kaduljom i vinom

Za okrijepu tijela nakon juhe, idelan je fini gulaš. Možete birati između svinjetine, junetine, teletine, mesa divljači ili pak kombinacije. Ovaj put odlučili smo se za govedinu.
Sastojci:
1,60 kg goveđeg mesa bez kosti 900 g sitno narezanog luka 20 g ljute paprike 50 g soka od rajčica 50 g češnjaka 20 g soli 1 žlica kadulje 2 češnja češnjaka ulje sol i papar dcl bijelog vina
Priprema:
Meso operite i narežite na kockice pa na vrućem ulju prepržite luk i meso. Dodajte mljevenu papriku, lovor, posolite, popaprite i pirjajte uz miješanje dok tekućina ne ispari.
Tada dodajte češnjak, rajčicu, vino i vode koja treba prekriti meso. Dinstajte dok meso ne omekša, cca sat i 30 minuta. Gulaš poslužite vruć uz kuhani krumpir ili tjesteninu.


















