
Prehrambeni stručnjak otkriva jedini pravi način za idealan omjer okusa

Nije isto slistite li ga u jednom, dva ili više zalogaja
Biskvit s voćnim želeom i preljevom od čokolade omiljen je desert mnogima, ali jeste li sigurni da znate kako pravilno jesti Jaffu? Tvrtka McVitie’s provela je istraživanje kako bi otkrila na koji način Britanci preferiraju jesti ovu slasticu, s obzirom na to da se njih 92 posto izjasnilo kako su veliki ljubitelji Jaffe.
Jaffa se najčešće jede u dva zalogaja
Ispostavlja se da 35 posto ispitanika ovaj keks jede u dva zalogaja - prvi griz do pola u obliku polumjeseca i onda ostatak ubace u usta u drugom zalogaju. 28 posto ljudi Jaffu jedu na način da prvo svladaju rubove, a slasnu sredinu sa želeom ostave za kraj. Petina ispitanika priznala je kako svoj omiljeni keks sliste u jednom zalogaju, dok njih šest posto ne može dočekati, već odmah navale na žele od naranče.
Najbolji način
Prehrambeni stručnjak dr Stuart Farrimond otkrio je, naime, idealan način za uživanje u Jaffi. Prema njemu, najvažnije je da u svakom zalogaju dobijete uravnoteženu kombinaciju želea od naranče, čokolade i biskvita. Stoga, Farrimond savjetuje da najprije pogrickate rubove keksa kako bi vam potom ostao savršen omjer triju sastojaka. "Tako ćete dobiti optimalnu slatkoću, okus i aromu", rekao je za Independent.


















