BEZ PEĆNICE, A TAKO DOBRO /

Chef otkriva kako pripremiti savršeno hrskavi krumpir: 'Najbolji trik koji sam ikad isprobao'

Svi koji su iskušali njegov recept za pripremu krumpira, potvrđuju da nije u pitanju tek isprazno hvalisanje

VOYO logo
VOYO logo

Chef Morgan Hipworth otkrio je kako priprema savršene hrskave krumpire, znatno brže i znatno jednostavnije nego u pećnici.  

"Ovo je najbolji krumpir kojeg sam pripremio", komentira, a svi koji su iskušali njegov recept potvrđuju da nije u pitanju isprazno hvalisanje.

Za  početak, Morgan je ogulio i narezao krumpir na grube kocke od oko 2 centimetra. Objasnio je: "Dodajte u lonac vode i ostavite kuhati dok ne omekša. Ocijedite krumpire i položite ih na pladanj da se potpuno osuše."

Ključ je u 'tekućem zlatu'

Morgan je potom narezao češnjak na tanke ploške i  pržio u maslinovom ulju 20-ak minuta na slaboj vatri.

"Ovo zovem tekućim zlatom" , rekao je nakon što je procijedio češnjak iz ulja. Prebacio je ulje u lonac i zatim na jakoj vatri dodao krumpir.

Nastavio je: "Pržite dok ne postane super hrskavo. Zatim dodajte morsku sol, ružmarin i režnjeve češnjaka, promiješajte da se sjedine.

"Poslužite ove opake krumpire i uživajte u mojim krumpirima sotiranima s češnjakom!"

 Recept je bio hit,  video je prikupio preko 267.000 pregleda

 "Ovo ću  raditi barem jednom tjedno!"  "Apsolutno neodoljivo", samo su neki od komentara.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali